Zo maak je jouw remmen schoon | Autoklusser.nl - Autoklusser.nl
Mits anders aangegeven en voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd .
Gratis verzending vanaf 55,- (NL & BE)
Tot 60 dagen retour sturen.
Altijd voordelig geprijsd
9,4 tm-wwk
Hoe maak je remmen schoon? Een handig stappenplan

Hoe maak je remmen schoon? Een handig stappenplan

minuten lezen
Het onderhouden van je auto gaat verder dan alleen het wassen van de buitenkant. Een van de meest cruciale, maar vaak over het hoofd geziene aspecten van auto-onderhoud is het reinigen van de remmen. Schone remmen zijn niet alleen essentieel voor de veiligheid, maar ze dragen ook bij aan een optimale remprestatie en een langere levensduur van je remsysteem. In deze gids gaan we dieper in op hoe je de remmen van je auto effectief schoonmaakt, en waarom het gebruik van remmenreiniger een slimme keuze is.

Waarom het schoonmaken van je remmen belangrijk is

Remmen verzamelen na verloop van tijd een opeenhoping van remstof, olie, vet en andere verontreinigingen. Dit kan de prestaties van je remsysteem aanzienlijk beïnvloeden en zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen als de ophoping extreme vormen aanneemt. Hier zijn enkele redenen waarom het schoonmaken van je remmen belangrijk is:

  • Verbeterde remprestaties: Schone remmen zorgen voor een betere wrijving, wat leidt tot kortere remafstanden en een snellere respons.
  • Voorkomen van vervaging: Remvervaging treedt op wanneer de remmen oververhit raken. Schoonmaken voorkomt deze oververhitting, wat de slijtage van je remsysteem vermindert.
  • Langere levensduur: Door regelmatig schoon te maken, verminder je de slijtage van remblokken en -schijven, waardoor ze langer meegaan.
  • Veiligheid: Schone remmen verbeteren de algehele veiligheid van je voertuig door een optimale werking van het remsysteem te garanderen.

Stappen om je remmen schoon te maken

Een vaste schoonmaakroutine voor je remmen zorgt er niet alleen voor dat je remmen er piekfijn uit blijven zien; het bevordert ook de veiligheid en verlengt de levensduur van je remsysteem. In de volgende stappen zullen we gedetailleerd ingaan op hoe je je remmen effectief kunt reinigen, variërend van de remschijven tot de remklauwen, om ervoor te zorgen dat ze in topconditie blijven. Volg deze eenvoudige stappen en ontdek hoe je met de juiste aanpak je remprestaties kunt optimaliseren.

Stap 1: Verzamel je benodigdheden

  • Remmenreiniger
  • Handschoenen
  • Veiligheidsbril
  • Borstel met zachte haren
  • (Schone) Lappen

Stap 2: Maak je auto klaar

Parkeer je auto op een vlakke ondergrond en zet de handrem aan. Laat de remmen afkoelen als je net hebt gereden en plaats een opvangbak of enkele lagen karton onder de auto om overtollige reiniger op te vangen.

Stap 3: Verwijder het wiel

Dit geeft je betere toegang tot de remmen.

Stap 4: Reinig de remklauw en remblokken

Spuit remmenreiniger op de remklauw en remblokken. Laat het even inwerken volgens de instructies op de remmenreiniger en gebruik een zachte borstel om hardnekkig vuil te verwijderen. Zijn de remklauwen van jouw auto geverfd of zit er een ander soort lak overheen? Pas dan om met remmenreiniger. Niet iedere reiniger is even vriendelijk voor lak.

Stap 5: Reinig de remschijven

Spuit ook de remschijven in met remmenreiniger. Gebruik een schone doek om eventueel achtergebleven vuil weg te vegen.

Stap 6: Herhaal indien nodig

Indien de remmen erg vervuild zijn, herhaal het proces totdat de remmen schoon zijn.

Stap 7: Monteer het wiel terug

Zorg ervoor dat alles goed vastzit.

Waarom kiezen voor remmenreinigers van Autoklusser.nl?

Autoklusser.nl biedt een breed scala aan hoogwaardige remmenreinigers die speciaal zijn samengesteld voor effectieve reiniging zonder schade aan te richten. Onze remmenreinigers, zoals die van Motip en MPM, verwijderen moeiteloos remstof, olie en vuil, waardoor je remmen in topconditie blijven.

Investeer in de prestaties en veiligheid van je auto door regelmatig onderhoud, waaronder het schoonmaken van de remmen. Ontdek ons assortiment remmenreinigers en geef je remmen de zorg die ze verdienen. Bij Autoklusser.nl staan we klaar om je te helpen je auto in optimale conditie te houden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0