Te veel koelvloeistof in uw auto? Zo lost u dat op - Autoklusser.nl
Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd.
Gratis verzending vanaf 55,- (NL & BE)
Tot 60 dagen retour sturen.
Altijd voordelig geprijsd
9,4 tm-wwk
Te veel koelvloeistof

Te veel koelvloeistof

minuten lezen

Koelvloeistof speelt een cruciale rol bij het handhaven van de juiste temperatuur van de motor van uw auto. Dit helpt bij het voorkomen van oververhitting en mogelijke schade aan motoronderdelen. Het absorbeert warmte van de motor en voert deze af naar de radiator, waar het wordt afgevoerd buiten de auto.

Naast het reguleren van de motortemperatuur helpt koelvloeistof ook om corrosie en afzettingen te voorkomen die zich binnenin de motor kunnen opbouwen. Het is belangrijk om het juiste niveau en de juiste concentratie van koelvloeistof in een motor te handhaven om optimale prestaties en levensduur te garanderen. Maar wat moet u doen wanneer er te veel koelvloeistof in uw auto zit?

Te veel koelvloeistof

Als u te veel koelvloeistof in uw auto doet kan dit leiden tot overmatige druk in het koelsysteem met een aantal vervelende gevolgen van dien.

  • Lekkage: Als het niveau van de koelvloeistof te hoog is kan dit leiden tot overmatige druk in het koelsysteem. In de waterpomp of radiator kunnen daardoor lekkages ontstaan.
  • Schade aan motoronderdelen: De overmatige druk kan tevens leiden tot schade aan motoronderdelen, zoals de pakkingen, slangen en radiatoren.
  • Verminderde prestaties: Overmatige koelvloeistof kan de efficiëntie van het koelsysteem juist verminderen. Hierdoor valt het effect van het koelsysteem deels weg en kan de motor oververhit raken.

Het is daarom belangrijk om het juiste niveau van koelvloeistof in de auto te handhaven zodat het koelsysteem goed kan werken en mogelijke problemen kunnen worden vermeden. Zo kunt u ook veilig de weg op. Raadpleeg het instructieboekje van het voertuig voor specifieke instructies over het bijvullen van de koelvloeistof en het controleren van het niveau.

Hoe haalt u koelvloeistof uit het reservoir

Als u te veel koelvloeistof in uw auto heeft gedaan, zijn er verschillende stappen die u kunt ondernemen om het probleem op te lossen. Het voornaamste probleem is te veel vloeistof. Vaak kunt u dit eenvoudig aftappen tot het gewenste niveau. Vang de overige vloeistof op in een lege fles of dergelijke. Volg daarnaast de volgende stappen.

  • Laat altijd de motor afkoelen voor u aanpassingen onder de motorkap gaat doen.
  • Mocht er te veel of te weinig vloeistof in uw reservoir zitten. Vul dan bij of tap af. Controleer het instructieboekje wanneer de aanduidingen voor het minimale en maximale niveau niet zichtbaar zijn.
  • Gaan er lampjes branden in uw auto of werkt het koelsysteem niet volledig, raadpleeg een professional.
  • Ga nooit de weg op met te veel koelvloeistof in uw reservoir.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0