Welke koelvloeistof heb ik nodig? Antwoord op uw vraag - Autoklusser.nl
Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd.
Gratis verzending vanaf 55,- (NL & BE)
Tot 60 dagen retour sturen.
Altijd voordelig geprijsd
9,4 tm-wwk
Welke koelvloeistof heb ik nodig?

Welke koelvloeistof heb ik nodig?

minuten lezen

Een gezonde auto is net zo belangrijk als een gezonde mens. Net zoals het menselijk lichaam moet worden gevoed met de juiste voeding, moet ook uw auto worden verzorgd met de juiste brandstof en smeermiddelen. Een van de belangrijkste vloeistoffen die bijdragen aan de gezondheid van uw auto is de koelvloeistof. Maar welke soort koelvloeistof heeft u nodig voor uw specifieke automodel? Het antwoord op deze vraag is niet altijd even eenvoudig, maar geen zorgen, wij zijn hier om u te helpen.

Welke koelvloeistof heb ik nodig?

Om te bepalen welke koelvloeistof geschikt is voor uw auto, moet u het volgende doen:

  • Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw auto: In de gebruikershandleiding staat meestal welke soort koelvloeistof geschikt is voor uw specifieke automodel.
  • Check het type koelvloeistof: Veel automerken hebben specifieke vereisten voor hun koelvloeistof, zoals bepaalde kleuren of soorten. Dit wordt vaak weergegeven op het reservoir of de radiator.
  • Neem contact op met een professional: Als u twijfelt, is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele monteur of een auto-onderdelenbedrijf. Zij kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste koelvloeistof voor uw auto.

Belangrijk is dat u altijd de juiste soort koelvloeistof voor uw auto gebruikt, om beschadiging aan de motor te voorkomen.

Welke soorten koelvloeistof zijn er?

De keuze voor de juiste koelvloeistof kan lastig zijn omdat er vele verschillende varianten beschikbaar zijn. Autoklusser.nl biedt hulp bij het maken van een keuze met onze MPM koelvloeistoffen. Het is belangrijk om te weten dat het mengen van koelvloeistof niet is toegestaan.

  • Blauwe koelvloeistof is de oorspronkelijke variant, die vooral tot 1995 werd gebruikt en was op basis van ethyleen glycol. Het is geschikt voor bekende automerken als Mercedes, BMW, Opel, Saab, Volkswagen, Skoda, Audi, Seat en Bentley en wordt aangeduid met type G11.
  • Rode/roze koelvloeistof is een hoogwaardige variant die vrij is van silicaat en beter van kwaliteit. Dit type koelvloeistof is geschikt voor de meeste personenauto's en VAG-modellen, zoals Volkswagen, Skoda, Audi, Seat en Bentley en wordt aangeduid met G12 of G12+. Er zijn ook vernieuwde versies, zoals G12++ en G13.
  • Transparante/gele koelvloeistof is uitzonderlijk mengbaar met andere soorten koelvloeistof en geschikt voor alle automodellen. Controleer echter altijd voordat u deze vloeistof gebruikt of uw auto hier ook geschikt voor is.
  • Gele koelvloeistof komt vooral voor bij nieuwere modellen van automerken zoals Opel, Saab, Vauxhall, Mercedes en Ford.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0