Ruitensproeiervloeistof bevroren? Volg deze stappen - Autoklusser.nl
Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd.
Gratis verzending vanaf 55,- (NL & BE)
Tot 60 dagen retour sturen.
Altijd voordelig geprijsd
9,4 tm-wwk
Ruitensproeiervloeistof bevroren?

Ruitensproeiervloeistof bevroren?

minuten lezen

Heeft u ooit een ochtend gehad waarbij uw ruitenwissers vast zaten aan de voorruit van uw auto omdat het gevroren had? Of dat de ruitensproeiervloeistof bevroren was? Het is een vervelende situatie die niet alleen gevaarlijk kan zijn voor uw veiligheid op de weg maar ook schade kan veroorzaken aan uw ruitenwissers en ruitensproeiersysteem. Gelukkig zijn er manieren om vastgevroren ruitenwissers en bevroren ruitensproeiervloeistof te voorkomen en op te lossen zodat u veilig en schadevrij de weg op kan.

Vastgevroren ruitenwissers

Een van de eerste tekenen van vrieskou is dat uw ruitenwissers vast kunnen vriezen aan uw ruiten. Dit komt door het vocht dat zich tussen de ruitenwisser en uw ruit nestelt en vervolgens bevriest. Het is belangrijk om ruitenwissers in goede staat te houden of te vervangen wanneer de schade te groot is.

Iets dat u altijd moet vermijden is om de ruitenwissers los proberen te trekken van de ruit. Hierdoor kan het rubber onherstelbaar beschadigd worden. Wat u wel kunt doen is het ijs rondom de ruitenwissers te ontdooien of voorzichtig te verwijderen. Om dit soort situaties te voorkomen is het belangrijk ruitensproeiervloeistof te vervangen op het juiste moment.

Bevroren ruitensproeiervloeistof voorkomen

Wanneer de ruitenwissers los zijn gekomen kan het nog altijd zo zijn dat de ruitensproeiervloeistof bevroren is. Bovendien is het belangrijk om de juiste ruitensproeiervloeistof te gebruiken die geschikt is voor de weersomstandigheden waarin u rijdt. In de winter kunt u gebruik maken van winter ruitensproeiervloeistof welk een anti-vries element bevat.

Hiermee voorkomt u een bevroren vloeistof in de winter maar ook voorkomt u schade. Wanneer de vloeistof in de leidingen namelijk bevriest, kan dit schade aanbrengen. De leidingen kunnen kapot gaan waardoor het systeem vervangen moet worden.

Bevroren ruitensproeiervloeistof oplossen

Als de ruitensproeiervloeistof toch bevroren is, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk op te lossen. Een van de eerste stappen is om de auto warm te laten draaien. Hierdoor kan de vloeistof al opwarmen. Wanneer u de sproeiers activeert en er komt geen vloeistof uit raden wij aan om deze niet te forceren. Door de druk kan er alsnog schade worden aangebracht.

Ten tweede kunt u de sproeikopjes ontdooien door er een kruik met warm water op te leggen. Mochten alleen de kopjes bevroren zijn, is het probleem hiermee verholpen.

Tot slot kan het voorkomen dat de vloeistof in het reservoir bevroren is. U kunt hier een beetje warm water bij doen om de vloeistof te ontdooien. Ook kan het werken om de winter ruitensproeiervloeistof toe te voegen. Het ruitensproeiervloeistof teken is eenvoudig te vinden onder de motorkap. 

In conclusie, bevroren ruitensproeiervloeistof kan een gevaarlijke en vervelende situatie zijn, maar het is goed om te weten dat er voldoende manieren zijn om ruitenwisser los te maken en het systeem en de vloeistof te ontdooien.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0