Ruitensproeiervloeistof vervangen: ontdek hoe en waarom - Autoklusser.nl
Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd.
Gratis verzending vanaf 55,- (NL & BE)
Tot 60 dagen retour sturen.
Altijd voordelig geprijsd
9,4 tm-wwk
Ruitensproeiervloeistof vervangen

Ruitensproeiervloeistof vervangen

minuten lezen

Ruitensproeiervloeistof zorgt er, als het goed is, voor dat u hoe dan ook met schoon zicht kunt rijden. Met schoon zicht is bijna vanzelfsprekend en om dat zo te houden heeft u ruitensproeiervloeistof nodig. Ruitensproeiervloeistof bijvullen is een heel eenvoudige maar belangrijke taak van de bestuurder of eigenaar van de auto. Het bijvullen is echter niet voldoende in bepaalde situaties. Het vervangen van ruitensproeiervloeistof is vaak tweemaal per jaar nodig. In dit artikel ontdekt u waarom en hoe u uw ruitensproeiervloeistof kunt vervangen.

Waarom ruitensproeiervloeistof vervangen?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel. Er bestaan namelijk twee soorten ruitensproeiervloeistof. Een soort voor gebruik in de winter en een soort voor gebruik in de zomer. Het verschil zit hem in de eigenschappen van beide vloeistoffen. Deze hebben veel overlap maar ook beide een werking welke nodig is in verschillende omgevingen.

Winter ruitensproeiervloeistof blijft namelijk vloeibaar bij (extreme) kou. Daardoor voorkomt u dat de vloeistof bevriest en niet meer bruikbaar is tijdens het rijden. Verder kan het bevriezen van vloeistof ervoor zorgen dat de leidingen kapot gaan. Het vervangen van uw ruitensproeiersysteem is een kostenpost die u wilt voorkomen.

Zomer ruitensproeiervloeistof bevriest in de winter. Maar dat is niet het enige dat deze twee soorten van elkaar onderscheidt. In de zomer hebben we namelijk te maken met een ander soort vuil. Natuur is volop in de bloei waardoor bomen en planten stuifmeel en hars loslaten. Verder zijn er veel meer insecten aanwezig. De zomersoort bevat een stofje waarmee dit vuil beter bestreden kan worden.

Kan winter ruitensproeiervloeistof ook in de zomer gebruikt worden en andersom?

In de winter kunt u geen zomer ruitensproeiervloeistof gebruiken. Deze zal bevriezen waardoor de leidingen kapot kunnen gaan. Wel kunt u winter ruitensproeiervloeistof in de zomer gebruiken. Het nadeel is dan wel dat het zomerse vuil minder goed verwijderd wordt en u dus met een vuile ruit eindigt.

Hoe moet ruitensproeiervloeistof vervangen worden?

Het vervangen van ruitensproeiervloeistof is heel eenvoudig. Ten eerste zult u moeten zorgen voor een zo goed als leeg reservoir. Dit kunt u doen door het reservoir leeg te pompen met een pomp of spuit. Dit zal wat meer moeite kosten dan oplossing twee.

U kunt het reservoir ook eenvoudig legen door zo lang vloeistof op de ruit te spuiten tot er bijna niks meer uit komt. Het reservoir is dan leeg en kan gevuld worden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0