Het ruitensproeiervloeistof teken: waar vind ik het? - Autoklusser.nl
Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd.
Gratis verzending vanaf 55,- (NL & BE)
Tot 60 dagen retour sturen.
Altijd voordelig geprijsd
9,4 tm-wwk
Het ruitensproeiervloeistof teken vinden

Het ruitensproeiervloeistof teken vinden

minuten lezen

Een kijkje onder de motorkap van een auto kan voor iedereen soms een hele puzzel zijn. U moet nodig een vloeistof bijvullen maar welke dop is de juiste? U wilt natuurlijk voorkomen dat er koelvloeistof in de ruitensproeiervloeistof verdwijnt. Autoklusser.nl helpt u met een zetje in de juiste richting om het ruitensproeiervloeistof teken of symbool te vinden.

Na het lezen van dit artikel weet u waar ruitensproeiervloeistof moet worden bijgevuld en kunt u weer veilig de weg op. Een autorit zonder ruitensproeiervloeistof is zelfs wettelijk strafbaar. Wat nog belangrijker is, is uw eigen veiligheid. Een schone ruit betekent een goed zicht en een veilige rit.

Het ruitensproeiervloeistof teken

Het ruitensproeiervloeistof teken beeldt eigenlijk exact uit waar het symbool voor staat. Een grote ruit met in het midden een ruitenwisser. Vaak met een stippellijn die omhoog spuit en in twee sierlijke bogen naar de zijkanten beweegt. Het symbool van uw ruitensproeiervloeistof ziet er als volgt uit. Ook is deze te vinden op de dop van het reservoir.

Het reservoir vinden

De meeste auto’s zien er onder de motorkap vergelijkbaar uit zoals in onderstaande afbeelding. Het kan zijn dat een of meerdere reservoirs op een andere plek te vinden zijn. De dop en tekens zijn vaak hetzelfde. Het reservoir van uw ruitensproeiervloeistof is vaak doorzichtig en heeft een blauwe dop. In onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld.

Ruitensproeiervloeistof lampje

Het lampje van de ruitensproeiervloeistof aan de binnenkant van uw auto, waarschijnlijk in het dashboard, ziet er hetzelfde uit. Wanneer dit lampje gaat branden betekent het hoogstwaarschijnlijk dat u uw ruitensproeiervloeistof moet bijvullen. Mocht u overgaan van winter naar zomer of andersom dan is het aan te raden om de ruitensproeiervloeistof te vervangen voor de juiste soort.

U weet nu hoe het ruitensproeiervloeistof teken en lampje er uit zien, waar het symbool voor staat en waar u het reservoir onder de motorkap kunt vinden. Het bijvullen of vervangen van de vloeistof is kinderlijk eenvoudig. U kunt nu dus altijd de weg op met schone ruiten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0