Ruitensproeiervloeistof bijvullen: 3 eenvoudige stappen - Autoklusser.nl
Voor 15:00 besteld, vandaag verstuurd.
Gratis verzending vanaf 55,- (NL & BE)
Tot 60 dagen retour sturen.
Altijd voordelig geprijsd
9,4 tm-wwk
Ruitensproeiervloeistof bijvullen

Ruitensproeiervloeistof bijvullen

minuten lezen

Ruitensproeiervloeistof is een belangrijk onderdeel van een auto om veilig te kunnen rijden. Dit is namelijk de vloeistof die logischerwijs uit de sproeiers komt wanneer u dit zo bedient vanuit de auto. Het vuil op uw ruit kan hierdoor worden verwijderd zodat uw ruiten worden schoongeveegd. Vooral bij slecht weer of in een stoffige omgeving waar veel vuil in de lucht hangt is het belangrijk om goed zicht te behouden.

Het is daarom van groot belang om uw ruitensproeiervloeistof regelmatig bij te vullen. In dit artikel leert u hoe u dit kunt doen.

Ruitensproeiervloeistof bijvullen stappenplan

Het bijvullen van ruitensproeiervloeistof is een eenvoudige klus die u zelf kunt uitvoeren. Hiervoor heeft u alleen een fles ruitensproeiervloeistof en een emmer nodig. De eerste stap is het vinden van het reservoir voor de ruitensproeiervloeistof. Dit is meestal een transparant plastic tankje dat zich onder de motorkap bevindt. Er staat vaak een etiket op met de tekst “windshield washer fluid” of “ruitensproeiervloeistof”.

In onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van waar het reservoir te vinden is onder de motorkap.

ruitensproeiervloeistof bijvullen in het reservoir


Als u het reservoir heeft gevonden kunt u de dop eraf halen en het reservoir voorzien van nieuwe vloeistof. Het is aan te raden om voor het vullen een trechter of schenkdop te gebruiken zodat er geen vloeistof gemorst wordt. Controleer af en toe of u niet te veel vloeistof toevoegt en giet niet alle vloeistof in een keer in het reservoir. Wanneer u het reservoir heeft bijgevuld kunt u deze afsluiten met de dop.

Hoe vaak ruitensproeiervloeistof bijvullen?

Het is aan te raden om uw ruitensproeiervloeistof minimaal één keer per maand te controleren. Als de vloeistof op is of bijna op, is het verstandig om bij te vullen of te vervangen. Hierdoor heeft u altijd voldoende ruitensproeiervloeistof voor het reinigen van de ruiten tijdens het rijden.

Houd er rekening mee dat er verschillende soorten ruitensproeiervloeistof zijn. Er zijn vloeistoffen die speciaal zijn gemaakt voor koud weer, ruitensproeiervloeistof voor in de winter, of ruitensproeiervloeistof voor in de zomer voor gebruik wanneer er meer insecten aanwezig zijn en de temperaturen hoger liggen.

Ruitensproeiervloeistof vervangen

Doordat er twee verschillende soorten ruitensproeiervloeistof zijn, kan het voorkomen dat u de winter in gaat terwijl er nog zomervloeistof in uw reservoir zit. Het is belangrijk om de ruitensproeiervloeistof dan te vervangen. De vloeistof voor in de zomer kan namelijk bij koude temperaturen bevriezen terwijl de wintervloeistof geen ingrediënten heeft om hardnekkig vuil zoals insecten te verwijderen.

Ruitensproeiervloeistof kan heel eenvoudig worden vervangen door uw reservoir leeg te spuiten en vervolgens te vullen met de juiste vloeistof.

 

In het kort, het bijvullen van ruitensproeiervloeistof is een eenvoudige klus die u zelf kunt uitvoeren. Door regelmatig de vloeistof te controleren en te vervangen verzekerd u zichzelf van een goed zicht.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0